boerenkool

Boerenkool. Had deze supergroente al veel vermeld zien staan in vegetarische kookboeken (vooral de Engelstalige dan), maar vond het nergens te koop. Niet in de supermarkt, en niet in de natuurvoedingswinkels in onze regio. Eenmaal wel gevonden in de Bio-Planet, maar daar kostte het toen 1,5 euro voor één blad! Toch wel ietsje teveel naar onze goesting …

Dus hebben we het dan maar zelf gezaaid. En de boerenkool groeit als kool! (wel na diverse pogingen – de slakken gooiden meermaals roet in het eten – maar enkele barricades van doorgesneden plastiek flessen en houtas uit de stoof hebben ons een handje geholpen!)

Deze variëteit heet ‘Westlandse herfst’. Volgens de instructies op het pakje zaad zou de oogst voorzien zijn voor  oktober-november-december-januari, maar wij hebben wel al nu en dan een blaadje gebruikt om in de juicer te doen. Boerenkool zou ook beter worden naarmate de vorst erover gegaan is (is zeer vorstresistent – zo staat het toch ook op het pakje) dus toch nog maar even proberen te wachten met de oogst!
Boerenkool kan je gebruiken in stamppotjes, of stoven, boerenkoolchips maken of ook rauw in de juicer doen!

Geef een reactie