Een bijzondere nieuwjaarsboodschap van de 10jarige Lucia

De tienjarige Lucia houdt heel veel van alle dieren, en wil niet dat ze pijn lijden voor ons mensen. Ze is ook veganist. Dat is toch niet raar? vraagt ze. Ze vindt het wel raar dat mensen in de supermarkt lopen, en zonder nadenken vanalles in hun kar stoppen. Ze vindt het raar dat mensen zonder nadenken met een bontkraag lopen. Dat mensen niet willen zien en geloven wat er gebeurt met dieren.
Ze wil gewoon dat het stopt, dat mensen van dieren afblijven. Dat papa’s en mama’s eerlijk de waarheid zeggen tegen hun kinderen. Dan zou de wereld er veel beter uitzien. Zij zegt heel blij te zijn de waarheid te weten.

Je kan haar nieuwjaarsboodschap hier zien:


Lucia las haar nieuwjaarsbrief voor tijdens de ‘Vredesdienst voor dieren’, die op 22 december 2014 gehouden werd in Amsterdam.
Deze bijzondere Vredesdienst voor dieren was een initiatief van Hans Bouma en 13 dierenorganisaties. Comité Dierennoodhulp, Ds. Hans Bouma, Stichting Een Dier Een Vriend (EDEV), Stichting Rechten voor al wat leeft, Werkgroep Kerk en Dier Alkmaar, De Vissenbescherming, Stichting Dierennood, Sea First Foundation, Stichting KonijnenBelangen, Stichting Varkens in Nood, Stichting Ganzenbescherming Nederland, Stichting Dierbewustleven, Stichting Stop Dierenleed Nederland en Stichting De Mussen Toevlucht.
Lucie

Geef een reactie