Going veg: geleidelijk aan of van de ene dag op de andere?

Sommige mensen worden van de ene dag op de andere vegetariër. Men heeft een documentaire gezien, of een boek gelezen en besluit om meteen de daad bij het woord te voegen. Het kan ook een heel precieze gebeurtenis zijn die inspirerend werkt: een ontmoeting met een dier, iemand in de familie of een vriend die overleden is (mede) wegens een ongezonde levensstijl, of zelfs een beetje bloed sijpelend uit een biefstuk op het bord. Sommigen gaan dan ook eenklaps alle vlees en vis die nog in de diepvries of koelkast zit weggooien of weggeven, of ook andere dierlijke producten uit het huishouden wegdoen.

Bij anderen is de stap naar vegetarisme of veganisme een geleidelijke evolutie, waar maanden, of zelfs jaren kunnen overgaan. Men vermindert geleidelijk aan. Of men heeft periodes waarin men wel, en dan weer niet vegetarisch eet.

Hoe is het bij jou gegaan? Ben je geleidelijk aan meer en meer vegetarisch of veganistisch gaan eten, of heb je heel plots de beslissing genomen om vegetariër te worden? Herken je de stappen in de poster?

Which step have you reached today?
Poster gevonden op FB, pagina van Marvin Lasco.

3 Antwoorden aan “Going veg: geleidelijk aan of van de ene dag op de andere?”

  1. Ja, ik herken me hier heel goed in. 20 jaar lang hebben we vier dagen per week vegetarisch gegeten, maar dit jaar hebben we het roer helemaal omgegooid en is heel ons huisgezin vegetarisch. Ik eet zelfs geen melk, melkproducten en eieren meer en daardoor is de pijn die ik heb van mijn artrose met maar liefst 80% verminderd. Dus leve het veggie leven!
    Besitos Trudis

  2. Ik vroeg als 10jarige aan papa waar dat spek vandaan kwam, hij zei van een varken en toen wou ik dat niemer eten 🙂 ondertussen ben ik 26 en nog altijd vleesvrij!

  3. Op zoek naar recepten voor mijn kleinzoontje die zware gezondheidsproblemen heeft door allergieën (tarwe+melk+ei+soja+gluten) kwam ik dikwijls terecht bij vegan gerechten. Die leken ook voor onszelf best smakelijk. In april besloten we om met vlees te minderen (toen af en toe wel nog kip, vis en zuivel) maar ondertussen eet ik zelf alles vegan. Als ik uit eten ga moet ik soms een toegeving doen en helaas is dat meer dan ik zou willen. Alles is dus heel geleidelijk én vanzelf gegaan.

Geef een reactie