Dan maar een slaatje met geitenkaas?

‘Dan maar een slaatje met een geitenkaasje’.
Ik hoor het wel vaker, mensen die als alternatief voor vlees of vis dan maar een geitenkaasje bestellen. Op restaurant is het vaak de (enige) vegetarische optie.

Aan geitenkaas kleeft ook veel leed, en het systeem werkt op dezelfde manier als hoe zuivel van koeien wordt ‘geproduceerd’.
De vrouwelijke geiten worden keer op keer in verwachting gebracht. De mannelijke nakomelingen zijn economisch waardeloos en gaan op transport richting slachthuis. En wanneer de moedergeiten uitgemolken zijn wacht hen hetzelfde lot.

Geitjes zijn lief. Hoe ze uitgebuit worden voor de kaasjes is het helemaal niet.

#bevegan

LINK: Melkgeitenstapel neemt verder toe, Nieuwe Oogst, 20 november 2020.

Melkgeitenstapel neemt verder toe. Nieuwe Oogst

Een antwoord op “Dan maar een slaatje met geitenkaas?”

  1. Wat een trieste ontwikkeling nu blijkt dat de geitenhouderij big business gaat worden. Vorig weekend zag ik weer zo’n vrolijke boerin tussen een enorm aantal geiten, ik weet niet meer hoeveel precies, maar ze wil er nog meer,want de geitenkaas is populair, en het verhaal van de koemelk-allergie wordt dankbaar misbruikt door geitenmelk voor de kinderen aan te bieden. Mensen hebben dus nog steeds niet door dat melk van een dier bedoeld is voor het jong van datzelfde dier. Een vegetarier is een mens die niet (meer) dieren wil laten slachten voor de voeding. Ook ik ben lang vegetarier geweest en dan kreeg ik vis of een omelet met soms wel 3 eieren. Ik ben nu 10 jaar veganist en kan aantonen dat je er niet dood van gaat of erg ziek kan worden als je 100% plantaardig eet. Weet wel dat ik vegetarier werd uit liefde voor de dieren en veganist werd ik uiteindelijk uit mededogen met de dieren in de veehouderij.
    De ware dierenliefde gaat niet door de maag…..

Geef een reactie