‘Voor jullie plantaardig dieet sterven meer dieren!’

Dit keert altijd en altijd maar terug. De rekensom is nochtans heel simpel πŸ€·β€β™€οΈ

1) de meeste soja wordt geteeld als VEEvoeder. Soja vormt slechts een beperkt ingredient van een plantaardig dieet, sommige vegans eten zelfs helemaal geen soja. Er worden echter miljoenen tonnen soja gekweekt voor vee. Dus vleeseters (die veedieren opeten) zijn indirect verantwoordelijk voor het merendeel van de vogels, knaagdieren en insecten die doodgaan voor het telen van soja.

2) Bij de teelt van plantaardige gewassen sterven inderdaad heel wat dieren (insecten, knaagdieren, vogels). Door gebruik van pesticiden en oogstmachines. Het merendeel van de landbouwoppervlakte wereldwijd is echter ingenomen door de teelt van veevoedergewassen. Bij de teelt van die veevoedergewassen sterven dus heel wat dieren.

Er is ongeveer 5 tot 10 kg plantaardig voedsel nodig om 1kg ‘vlees’ te bekomen. Een enorm inefficiΓ«nte omzetting dus.
Als iedereen op de wereld een plantaardig dieet zou volgen, zou er veel minder landbouwgrond moeten gebruikt worden (geen veevoeder meer telen) en zouden dus ook minder vogels, insecten en andere dieren sterven.

Tel daarbij ook nog de miljarden koeien, kippen en varkens die geslacht worden om opgegeten te worden in een dierlijk dieet.

Dus de simpele rekensom:

Omni dieet

  • er sterven vogels, knaagdieren etc voor de teelt van fruit en groenten (want die eet je ook in een omni dieet)
  • er sterven vogels, insecten, etc bij de productie van miljoenen hectaren veevoeder
  • er sterven miljarden koeien, varkens en kippen die geconsumeerd worden

Plantaardig dieet

  • Er sterven vogels, insecten, etc bij de teelt van plantaardige gewassen,
  • maar je hebt veel minder landbouwgrond nodig (geen veevoedergewassen)
  • + ook geen miljarden dieren die geslacht worden.

➑️Ergo: er sterven minder dieren voor een plantaardig dieet.

3) en avocados: wat is dat toch met die avocados? Denken mensen echt dat al die avocados die in de winkel liggen enkel gegeten worden door vegans? πŸ™„

Een antwoord op “‘Voor jullie plantaardig dieet sterven meer dieren!’”

  1. Ach,ik negeer dit soort berichten. Enkel voor hen een leugenachtig excuus,om dieren te eten. Heb ooit eens gezegd tegen zo’n vleeseter: als jij nu t land inrent en een haas te pakken krijgt,bijt je t dan dood en vreet t zo op? Nee,anoniem een stuk vlees kopen in de super. Pfff meeste soya gaat naar de vleesindustrie. Is al jaaaaren bekend en ja avocado eet iedereen..

Geef een reactie