Roodkapje en de vegetarische wolf

Roodkapje die opgelucht adem haalt omdat de wolf op donderdag liever een wortel eet, is al een tijdje een gekende poster van de Donderdag Veggiedagcampagne. In Roodkapje de Musical duikt nu ook een vegetarische wolf op. De musical van Event-Team ging op 5 april in première in Sleidinge, en is zeker geen brave lezing van het gekende Grimm-verhaal, staat te lezen in de recensie van De Morgen.

De vegetarische wolf – foto via event-team.be

 

“Wie een voorspelbare remake verwacht van het overbekende sprookje over het meisje met het rode kapje, heeft het mis. En wie denkt dat Roodkapje dezelfde bloeddorstige wolf tegenkomt als in het originele verhaal, ook. Een bekend campagnebeeld van Donderdag Veggiedag is een wolf die op donderdag Roodkapje ongemoeid laat omdat hij op die dag vegetarisch eet. En nu duikt een gelijkaardige wolf op in Roodkapje de musical. Inderdaad, de wolf in deze familievoorstelling is vegetarisch en heeft zelfs een lidkaart van… Gaia. De vertolker van Gerrit de veggiewolf is meteen ook de ster van de avond. Tim Asselman moet even roderen maar steelt de show als de komische wolf-pantoffelheld die van zijn vrouw met een mals stukje vlees naar huis moet komen, maar het niet over zijn hart kan krijgen een mens of een ander dier te doden.” (Wietske Vos in De Morgen, 9 april 2013)

Familiemusical, vanaf 4 jaar.  

 

Roodkapje zegt Oef, 't is donderdag!, terwijl de wolf een wortel eet
Donderdag Veggiedag, Campagne van EVA

Roodkapje de Musical, nog op 11 en 12 mei 2013 in NT Gent.

Recensie van de voorstelling in Musical World vind je HIER.

Recensie in De Morgen, 9 april 2013: Roodkapje, de verliefde jager en de vegetarische wolf, Clichésprookje krijgt onvoorspelbare remake.

Donderdagveggiedag, campagne van EVA (Ethisch Vegetarisch Alternatief).

Roodkapje De Musical.

Geef een reactie