Vegan in Zeeland: restaurant Het Stadhuis

Elk jaar in het begin van oktober loopt in Nederland de Vegetarische restaurantweek, een initiatief van de Nederlandse Vegetariërsbond. In de deelnemende restaurants kan je tijdens die week voor 25 of 40 euro een vegetarisch meergangenmenu krijgen.
In Zeeland (de meest zuidelijke provincie van Nederland) vonden we drie deelnemende restaurants, waarvan eentje aan ‘deze’ kant van het water! Namelijk restaurant het Stadhuis in Oostburg, niet zo ver van Brugge/Maldegem.
We hebben een dagje op voorhand gevraagd of het mogelijk was om het menu veganistisch te krijgen, en dat bleek geen probleem te zijn 🙂 Super dus! En ideaal om er mijn verjaardag te vieren want we hadden nog helemaal niets gepland 🙂

De veganistische versie van het menu bestond uit:

– een proevertje van pruim met maizena en wasabi
– slaatje van vruchten (peer, meloen, …) en balsamico + tomaatje & asperge
– Empanade van couscous met muntsaus en pikante kweepeer
– burger van courgette, kidneybonen en ui, gegrilde courgette, chutney van courgette, tempura bloemkool en gegrilde polenta
– granité van citroen en kardemon met geflambeerde pruimen

Mijn foto’s zijn niet zo geslaagd en doen de gerechtjes geen eer aan (vergeten om het geheugenkaartje in de camera te steken!!, dus maar met de telefoon enkele plaatjes genomen…) maar je krijgt toch een impressie. Wij vonden het heel lekker, heel gevarieerd en origineel! 

 
   

Restaurant het Stadhuis in Oostburg biedt ook buiten de vegetarische restaurantweek vegetarische gerechten aan. Voor veganistisch gerechten wordt aangeraden om dit op voorhand te reserveren.

Wij zijn heel blij met deze ontdekking niet zo ver van huis en zullen er zeker nog terug gaan 🙂

Restaurant het Stadhuis – Oostburg

Zuidzandsestraat 7
4501 AL – Oostburg
Telefoonnummer:
+31 0117-450402

— SEDERT 2013 deel ik al mijn restaurantervaringen in Brugge en omstreken (en nog verder!) op The Bruges Vegan  brugesvegan.com

Een antwoord op “Vegan in Zeeland: restaurant Het Stadhuis”

  1. Bedankt voor de tip. Ik ga ook graag eens een dagje naar Zeeland maar het is niet evident om daar plantaardig te eten op restaurant. De volgende keer dat ik een uitstapje maak naar Zeeland reserveer ik alvast bij het Stadhuis.

Geef een reactie