Terugblikken op de 4de editie van Vegan Summerfest (2018)

Vegan Summerfest 2018 is wel al een paar maanden geleden, maar ik wou toch nog enkele foto’s en impressies van het evenement op mijn blog hebben. Alle vorige edities staan ook op mijn blog, en ik vind het gewoon ook leuk om later terug te kunnen kijken op elke editie, en de evolutie te zien!

Vegan Summerfest ging nu voor het eerst door in EXPO Gent, een grotere en meer toegankelijke locatie. Daar hangt natuurlijk ook een prijskaartje aan vast, en de editie van 2018 was dan ook de eerste keer dat het festival niet langer gratis was, maar met betalende inkom. Maar er was dan ook een grote parking vlakbij, en Expo is heel goed en vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.

We waren er vroeg, want we wilden de grote toestroom die meestal in de namiddag toekomt vermijden. Toch was er een hele lange rij mensen die stonden aan te schuiven naar de ingang. Eventjes aanschuiven dus wel. Het was wel behoorlijk bewolkt die ochtend, maar gelukkige bleef het droog.

ingang, met de plaats voor de foodtrucks achter de hekkens, Vegan Summerfest, Gent
lange rij naar de ingang , Vegan Summerfest, Gent

Eenmaal binnen troffen we de ‘usual suspects’ aan: veel kraampjes met eten, en verzorgingsproducten. En organisaties. Aangezien we er behoorlijk vroeg waren, was er nog voldoende plaats tussen de kraampjes en om rond te wandelen. Het werd wel drukker in de namiddag.
Er waren ook twee outdoor plaatsen: aan de ene kant een plein met de foodtrucks en veel plaats om te zitten, met ook muziek, aan de andere kant (binnenkoer) een meer ‘stille’ plaats voor diegenen die zich wat wilden terugtrekken uit de drukte en het gewoel. Een welkome aanvulling op vorige edities en goed dat deze aparte plaats voorzien was.

vegan donuts, Vegan Summerfest, Gent
Vegan cupcakes, Vegan Summerfest, Gent
vegan bags, Vegan Summerfest, Gent
Foodtruck plein met zitplaatsen, Vegan Summerfest, Gent
silent area, Vegan Summerfest, Gent

De presentaties gingen door in een aparte ruimte (een afgeschermde ruimte van een andere hall in de EXpo), wat ook een grote vooruitgang is in vergelijking met vorige edities. (met betrekking tot het lawaai dat anders van de exporuimte kwam, waardoor het moeilijk was om de talks te horen). Expo Gent heeft echter niet echt aparte conferentieruimtes met alle faciliteiten die daarbij horen, en het aantal presentaties at VSF was wel beperkt. Zou heel graag meer presentaties zien over veganisme en dierenrechten. Meer presentaties en workshops (zoals bv. op VegfestUK), over veganisme en het milieu, sport, dierenrechten, veganic landbouw en tuinieren, etc, zouden het festival meer inhoud geven, en het meer in balans brengen met het commerciële aspect.

naar de presentaties,  Vegan Summerfest, Gent
kookworkshop, Vegan Summerfest, Gent

We hebben heel wat tijd doorgebracht op het foodtruck plein, en tegen dan kwam de zon erdoor. De rijen aan de foodtrucks werden ook langer en langer (en ook de rijen aan de toiletten, dus meer toiletten voor volgende edities zou welkom zijn).
Het was heel leuk om goeiedag om samen te zitten met vrienden en zoveel bekende gezichten te zien, ook enkele mensen die ik voorheen enkel kende van social media!
Goed geamuseerd, en fantastisch om zoveel interesse te zien in dit evenement.

Vegan Summerfest, Ghent, 2018

Vegan Summerfest Belgium
19 augustus 2018
Georganiseerd door BE VEGAN
EXPO Ghent (locatie)

http://vegansummerfest.be/

Be Vegan, Vegan Summerfest, Gent, 2018

 

Geef een reactie