De angst en de pijn van het biologisch varken

In het slachthuis
zijn de angst en de pijn
van een ‘biologisch’ varken
gelijk aan die van
een niet-bio varken.

????????????
– ‘Maar ik eet enkel biologisch vlees’ hoor –

Uiteindelijk maakt dat voor het varken weinig uit. Een biologisch varken wordt op dezelfde transporttruck geladen naar hetzelfde slachthuis. En wordt daar op dezelfde manier de keel overgesneden.
Zelfs al hebben ‘biologische’ varkens wat meer plaats tijdens hun leven, en krijgen ze ‘biologisch’ voer, hun recht op een kwaliteitsvol leven – op een leven tout court – wordt nog steeds flagrant geschonden.
#vegan

Een antwoord op “De angst en de pijn van het biologisch varken”

  1. Elke keer als het gaat over biologisch vlees verbaas ik me over de argumenten die mensen (en sommige van mijn vrienden helaas)hanteren, om toch maar vlees te kunnen eten. Denken ze echt dat het eten van vlees van biologisch opgefokte dieren ethisch meer verantwoord is? ‘Ik eet alleen nog biologisch vlees’, hoor ik ze zeggen, alsof ze daarmee minder last hebben van hun geweten. ‘En biologische melk dan? dat is toch beter?’ Beter dan wat? Ook biologische koeien worden met hun uiterlijk 6e jaar naar het slachthuis gebracht, want dan zijn volledig uitgemolken. Maar zo ver komt de discussie niet. Nog niet, want steeds meer bekende sterren gaan over op een plantaardig dieet. Met tradities zoals vlees in het menu moet radicaal gebroken worden, dat kan niet met kleine stapjes, het vraagt 1 giant step of mankind.

Geef een reactie