2 nieuwe veggie resto’s in 2 weken tijd!

Vlaanderen telt een veertigtal vegetarische restaurants. Een lijst van die restaurants en ook veggie vriendelijke resto’s kan je hier vinden. Veel restaurants op die lijst zijn al jarenlang gevestigde waarden in veggie middens en het gebeurt niet zo vaak dat er een nieuw vegetarisch restaurant bijkomt. Ik was dan ook zeer verheugd om in slechts twee weken tijd twee nieuwe vegetarische restaurants te kunnen uitproberen! En dan nog binnen een straal van 30 kilometer van mij thuis! Primavera opende begin juli de deuren in Brugge, en Cuisine ouVerte in Gent is sinds vorige week open.

Primavera in Brugge ligt op twee minuutjes van het Zand in het pand van de Bed & Breakfast huis ’t Schaep. Aan de gevel staat nog niet aangeduid dat er ook een restaurant is, en je moet aanbellen om binnengelaten te worden. Het pand is heel stijlvol gerestaureerd (zie ook de foto’s op de site van de B&B) en ook de aankleding in het restaurant straalt klasse uit. Aangezien het restaurant pas open is, kan je nog niet à la carte kiezen, maar is er een vast menu aan 25 euro. Na een verse wortelmuntsap en amuse gueule hebben wij genoten van dit driegangenmenu (vegan en glutenvrij):

Gefrituurde groentjes in kikkererwtenbeslag, met zomersausje en komkommerslaatje
West-Indische tofucurry met pompoen en okra, met pilau rijst
Zomerfruit met warme kokosmelk & kardemonpudding

Het was heerlijk!
Je reserveert best wel wanneer je er wil gaan lunchen of dineren, alhoewel je ook gewoon kan aanbellen op de aangegeven openingsuren. Voorlopig is het restaurant enkel open op donderdag, vrijdag en zaterdag voor lunch & diner, maar dat zal – eenmaal de zaak wat meer bekendheid heeft – in de toekomst wellicht nog uitgebreid worden. Allen daarheen dus! (zie Update onderaan)

Primavera, Brugge
Primavera, Brugge

restaurant Primavera
restaurant Primavera

West-Indische tofucurry met pompoen en okra, met pilau rijst
West-Indische tofucurry met pompoen en okra, met pilau rijst

Zomerfruit met warme kokosmelk & kardemonpudding
Zomerfruit met warme kokosmelk & kardemonpudding

Cuisine ouVerte ligt vlakbij de Kouter (kant Veldstraat) in Gent. Het restaurant heeft twee formules: ’s middags kan je aanschuiven voor warm (8euro) en koud buffet (3,5 euro) en ’s avonds kan je kiezen tussen een aantal vaste gerechten (zie de foto). Alles is er vegan, behalve het vanille-ijsdessert. Je kan ook voor meeneem kiezen. (zie UPDATE onderaan).
Ik was er voor de lunch, en het buffet bestond uit moussaka, tajine van wortel en kikkererwten, gevulde tomaat, kroket, rijst met amandelschilfers, vermicellisalade en witte koolsalade. Je mag éénmaal je (groot!) bord en potje voor koude groenten opscheppen, wat voor mij meer dan voldoende is! Lekker en gevarieerd eten, voor een zeer schappelijke prijs! Een heel fris decor, en ik verwacht dat deze plek gretig aantrek zal vinden bij studenten of werknemers uit de omgeving. Ik ga er zeker nog terug!

Cuisine ouVerte, Gent
Cuisine ouVerte, Gent
Cuisine ouVerte

menukaart Cuisine ouVerte

Hoewel Primavera & Cuisine ouVerte in opzet en stijl veel van elkaar verschillen, vind ik ze beide zeker aanwinsten. In Brugge zijn slechts twee andere volledig vegetarische restaurants, die enkel op werkdagen voor de lunch open zijn. En Primavera biedt bovendien een gastronomisch driegangenmenu. Gent heeft dan wel relatief veel vegetarische restaurants, maar als veggie hoofdstad van de lage landen is er zeker nog ruimte voor meer! Het was heel fijn om op ontdekking te gaan en het smaakt naar nog!

Primavera website
Korte Vuldersstraat 14
8000 Brugge
050/34.06.30

UPDATE: sedert begin 2012 is restaurant Primavera enkel nog open voor groepen (op reservatie)

Cuisine ouVerte website
Annonciadenstraat 4
9000 Gent
0489/10.56.05

UPDATE: Cuisine OuVerte is helaas gesloten in 2014

— SEDERT 2013 deel ik al mijn restaurantervaringen in Brugge en omstreken (en nog verder!) op The Bruges Vegan  brugesvegan.com

Een antwoord op “2 nieuwe veggie resto’s in 2 weken tijd!”

Geef een reactie