Mijn recht om vlees te eten

“It’s okay if you want to  be vegan, but you should respect my right to eat meat”

Deze reactie heb ook al wel een paar keer gehad.
In de genre van: ‘laat elk van ons nu maar zijn eigen keuze respecteren. Ik respecteer dat jij vegetariër bent, respecteer jij dan maar dat ik vlees eet’ .

Mijn recht om vlees te eten.
Kunnen mensen een ‘recht’ inroepen wanneer het om onrechtvaardige handelingen gaat?  Heb je een recht op racistische handelingen? Op sexistische handelingen? Of dus – op speciesistische handelingen? De poster gaat verder op dit elan en maakt enkele treffende vergelijkingen met andere vormen van discriminatie.

‘Wanneer jij zegt: het is ok dat jij vegetariër wil zijn, maar je moet mijn recht om vlees te eten respecteren. Dan klink je als:

  • Het is ok als jij je slaven wil bevrijden, maar je moet mijn recht om ze te bezitten respecteren
  • Het is ok dat jij geen Joden wil doden, maar je moet mijn recht respecteren om dat wel te doen
  • Het is ok als jij vrouwen wil respecteren, maar ik mag ze wel verkrachten en slaan.’

When you say - you sound like this

Poster staat ook op de facebookpagina van veggieleven – link naar poster op facebook

poster gevonden op diverse pagina’s op facebook. auteur onbekend.

3 Antwoorden aan “Mijn recht om vlees te eten”

  1. Zeer herkenbaar,die reactie van ‘respecteren dat ik vlees eet.’ Dat vind ik ooit een moeilijke reactie,want dan ga ik twijfelen aan mezelf. Ben ik niet te star? Respecteer ik die ander wel?
    Maar dit is onzin. Ik hoef niet aan mezelf te twijfelen.Opkomen voor diegenen die geen stem hebben! Daar gaat het mij om !

  2. De moeilijkheid voor veganisten is dat degene die de uitspraak “You should respect my right to eat meat” doet, gelijk heeft in de letterlijke zin van het woord, aangezien er geen wet is die vlees eten verbiedt. En dit in tegenstelling met slavernij of vrouwenmishandeling. In morele zin heeft de poster gelijk, maar zolang de wet niet veranderd wordt, valt er mijns inziens niet veel in te brengen tegen de uitspraak. Of wel?

Geef een reactie