World Vegetarian Day

1 oktober is World Vegetarian Day.

I can look at you in peace now I dont eat you anymore
World Vegetarian Day

I can look at you in peace now.
I don’t eat you anymore

Franz Kafka

 

2 Antwoorden aan “World Vegetarian Day”

 1. hallo,
  ik kreeg vandaag -World Vegetarian Day – deze mooie koe met Kafka-quote.
  Zelf ben ik 23-jaar vegetariër geweest en sinds enkele maanden ben ik veganist. Ik spreek uit eigen ervaring en het is mijn mening, ook over mijn eerdere 23-jaar, dat vegetarier-zijn vrij hypocriet is (ervan uitgaan dat je dit dieet gekozen hebt uit dierenmedeleven). Ok, alle beetjes tellen, en liever een flexitariër dan een verstokte vleeseter die met zijn/haar hoofd struisvogel speelt.
  Waar ik naar toe wil: zelf dacht ik dat veganisten extreem waren, écht té, niet realiseerbaar, ziekmakend. Via het sociaal medium Pinterest ben ik in contact gekomen met vegans en raw food-aanhangers, en het is door hen dat ik mijn visie op veganisme veranderd heb. Veganisme is helemaal niét niet-realiseerbaar, extreem of ziekmakend. Veganisme is lekker, afwisselend en gezond, zonder dat je geweten blijft knagen; je doet echter aan geen enkele manier mee qua dierenleed en -uitbating.
  Mijn vraag aan alle vegetarisme promotende groepering/enkelingen: spreek ook over veganisme: net dat tikkeltje consequenter leven maakt voor vele kippen, koeien, eenden, bijen, … een wereld van verschil.
  Kafka mag geqoute worden indien hij een veganist is.
  Aan alle zuivel en honing hangt bloed, informeer u want ik heb het 23jaar niet geweten, er heeft er mij niemand ooit uitleg overgegeven. Nu met de WWW aan je vingers kan je alles te weten komen. Informeer ook op jullie website ajb?

  MVG
  Nathalie

  1. Nathalie,
   Via de link ‘over veggieleven’ zie je waarover deze blog gaat en wie wij zijn.

   Deze blog gaat over socio-culturele aspecten van vegetarisme (= een verzamelterm voor lacto-ovo vegetarisme, veganisme, raw foodisme, fruitarisme, …)
   niet zozeer het waarom of de culinaire aspecten. Op het www staan inderdaad heel veel sites die uitgebreid informatie geven over het waarom of de culinaire invulling.
   Wijzelf zijn veganisten met een open geest en een kritische blik op wat reilt en zeilt in de veggiewereld.
   In deze blog komen dus allerlei aspecten over vegetarisme aan bod (beschouwend). Wijzelf proberen zo veganistisch mogelijk te leven (geen gebruik van dierlijke producten).
   Wanneer we dus iets culinair bespreken (bv. resto recensie, een recept) of ook wanneer we andere facetten van vegetarisme onder de loep nemen, doen wij dat vanuit een veganistische invalshoek.

Geef een reactie