Ons bezoek aan VegfestNL in Utrecht

Vorig weekend zijn we naar een vegan festival in Nederland geweest. Het was de tweede editie van VegfestNL, deze maal in Utrecht. Utrecht is zo’n twee uur rijden voor ons, dus dat viel nog mee.

Het festival was niet toevallig op 1 november, want dat is namelijk World Vegan Day. Het ging door in de Jaarbeurs van Utrecht, een groot evenementencomplex aan de rand van de stad. Er is normaal parking dichtbij, maar toen wij er toekwamen waren alle parkings dichtbij volzet en de omgeving leek wel een bouwwerf! Een beetje verwarrend om er te geraken. We vonden gelukkig een parkeerplekje in één van de straatjes verderop, maar moesten dan wel nog een behoorlijk eind naar de Jaarbeurs!
VegfestNL was geen gratis festival zoals Vegan Summer Fest een paar weken geleden in België (zie onze blog daarover hier). Een entreekaartje bedroeg 10€, wat toch nog redelijk is, alhoewel het voor veel mensen natuurlijk wel de drempel verhoogt .

In enkele afzonderlijke zalen stonden tientallen kraampjes die eten, kledij, schoenen, boeken en nog andere dingen verkochten, en ook kraampjes van organisaties. In de grote zaal was ook heel veel plaats om eventjes te chillen (zitruimte) met ook live muziek.  Leuk om even te pauzeren en de indrukken te laten bezinken.
Er waren ook kookdemonstraties, een conferentie van Sea First Foundation en voordrachten over dierenactivisme, vegan ondernemen, vegan gezelschapsdieren, veganisme en vluchtelingen enz in de andere zalen.

vegfestNL, main hall, Utrecht NL
VegfestNL, grote zaal, Utrecht NL

Vegfest, Utrecht NL
VegfestNL, Utrecht NL

We kwamen iets na de middag toe, en er was al veel volk. Lange rijen aan de voedselkraampjes, ongeveer wel een half uurtje om iets te kunnen bestellen. We hebben alleen maar enkele snacks gegeten:

cupcakes from Heavenly Cupcakes
cupcakes van Heavenly Cupcakes
satays with peanut sauce from Veggie4U
saté met pindasaus van Veggie4U
Icecream from Professor Grunschnabel
Ijs van Professor Grunschnabel

Lange rijen om iets te eten te kopen …

Queues to get something to eat
aanschuiven om iets te eten te kopen

Hier nog meer foto’s van VegFestNL:

Deze slideshow vereist JavaScript.

Toen we weggingen en onze jassen ophaalden, kregen we allemaal een gratis vegan burger. Leuk dat we een cadeautje kregen, maar minder leuk dat de burger niet gekoeld leek (op de verpakking zelf stond dat die best bewaard wordt bij temperaturen van 0 tot 7°) en tegen dat we thuis kwamen stond er al damp op de binnenkant van de verpakking. Dus vertrouwde ik het niet meer. Jammer.

vegan burger, not cooled unfortunately
gratis vegan burger, maar konden we niet gekoeld vervoeren 

Thuisgekomen met deze goodies: twee geldbeugeltjes van EcoDNA, een buddhazeepje van Lekker in een Potje en een Vegan artbook (15€). Dat laatste is een klein boekje met citaten, cartoons en foto’s, zeer laagdrempelig en vaak met een knipoog geschreven en gericht op tieners.

oodies from vegfestNL
goodies van VegfestNL

Het was een hele leuke namiddag. Hoewel er veel volk was, voelde het niet opeengepakt aan, en was er ruime genoeg om alles op je gemak te bekijken. Enkele bekende gezichten gezien en enkele nieuwe producen en organisaties ontdekt. Heel leuk om zo veel interesse te zien in veganisme en vegan producten!

VegfestNL, 1 November, 2015
Jaarbeurs Utrecht
Nederland
10€

website: http://www.vegfest.nl/

Jaarbeurs Utrecht, NL
Jaarbeurs Utrecht, NL

You can read this post in English on my other blog The Bruges Vegan, here.

Een antwoord op “Ons bezoek aan VegfestNL in Utrecht”

  1. Klinkt leuk! Jammer dat er zo’n lange rijen waren en dat je de gekregen burger wellicht toch hebt moeten weggooien. Hopelijk was alles wat je er gegeten hebt lekker (dat ziet er in elk geval wel zo uit, YUM!) en hebben jullie nieuwe dingen ontdekt 🙂

Geef een reactie