Sea Shepherd is een internationale organisatie die focust op het beschermen van de oceanen en het zeeleven. Sea Shepherd gebruikt directe actie om het zeeleven te beschermen, bv. het verstoren van walvisvaarders en inbeslagname en vernietigen van visnetten. Een van hun schepen, de Sam Simon, meerde vorige week in Antwerpen aan en men kon aan boord gaan en een kijkje binnenin nemen. Eerder in die week bezocht ik het schip samen met een Nederlandse vriendin (review met meer foto’s van de Sam Simon zal hier volgen).
Tijdens dat bezoek gaf ik een donatie aan Sea Shepherd, en nam op die manier deel aan de tombola, met als prijs een diner op zaterdagavond aan boord van het schip met Tom Waes en de bemanning. Zoals het altijd gaat bij tombola’s verwacht je niet om te winnen … maar deze keer gebeurde dat wel! 🙂 Ik kreeg zaterdagnamiddag telefoontje en natuurlijk aanvaarde ik graag de uitnodiging voor het etentje voor twee.

‚Sea Shepherd's Sam Simon in Antwerp

‚Sea Shepherd’s Sam Simon in Antwerpen

Tijdens het diner konden we praten met enkele leden van de bemanning en vrijwilligers van Sea Shepherd Belgium. En ook met Tom Waes (acteur, regisseur en TV-presentator), die ambassadeur is voor Sea Shepherd en Captain Alex Cornelissen (CEO van Sea Shepherd Global). We hadden het oa over veganisme, dierenrechten en het leven aan boord. Waarom bv. die verwarmde toiletbrillen wel degelijk handig zijn wanneer je rond Antarctica aan het varen bent! 😉 Kokkin Erica toonde me de verschillende voorraadruimtes, voor het merendeel gevuld met voedsel dat binnenkomt via donaties. Deze avond was het diner echter klaargemaakt door ‘t Kraaienest, en natuurlijk allemaal vegan!

Group photo with other winners of the lottery, and captain Alex Cornellisen, Tom Waes and Mieke Morel

Groepsfoto met andere winnaars van de tombola, en kapitein Alex Cornelissen, Tom Waes en zijn vrouw Mieke Morel (foto via Instagram van Captain Alex Cornelissen)

Tom Waes and dinner menu

Tom Waes en menu

soup

Wortelsoep met kokos en gember

main dish

hoofdgerecht

dessert

dessert

drinks (no alcohol on board the ship)

drank (geen alcohol aan boord)

catering by 't Kraaienest

catering door ‘t Kraaienest

't Kraaienest

‘t Kraaienest

Inside the Sam Simon, Sea Shepherd, Antwerp

Binnenin Sam Simon, Sea Shepherd, Antwerpen

het was een heel boeiende avond. Bedankt Sea Shepherd voor de inzet en good luck voor toekomstige missies!

Meer foto’s van mijn bezoekje aan de Sam Simon zullen in een volgende blogpost komen.

Sea Shepherd Globalhttp://www.seashepherdglobal.org/

Sea Shepherd Belgiumhttp://www.seashepherd.be/nl/

The Sam Simonhttps://en.wikipedia.org/wiki/MY_Sam_Simon

The Covehttp://www.thecovemovie.com/

You can read this post in English, HERE on my other blog The Bruges Vegan

Dinner on board the Sam Simon in Antwerp

Diner aan boord van de Sam Simon in Antwerpen

The Sam Simon in Antwerp

Sam Simon in Antwerpen