Veel volk, proevertjes en zon op Vegan Summerfest 2017

Eind augustus waren wij op Vegan Summerfest in Gent, georganiseerd door de Belgische vereniging BE Vegan. We waren ook naar de vorige edities geweest, in 2015 en 2016. De locatie was dezelfde als vorig jaar, namelijk de Artcube aan de rand van Gent.
Het was eerst nog wat bewolkt die dag, maar al gauw kwam de zon erdoor en werd het een stralende dag (waardoor ik zelfs wat verbrand was!). Een prachtige zomerdag!

Ik heb een kort IG clipje gemaakt van binnen en buiten. Dit was rond de middag, en toen was het nog zéér kalm. In de namiddag stroomde het volk toe en stond het plein buiten vol, met ook lange rijen mensen die aan het aanschuiven waren bij de foodtrucks. Een grote opkomst dus, net zoals de vorige jaren!

Heel wat bekende merken en producten bij de kraampjes, maar toch ook enkele nieuwe ontdekkingen.
Toen we toekwamen, zijn we direct gaan aanschuiven bij Bakkerij Frimout, om een dozijn koffiekoeken mee naar huis te kunnen nemen (want vorig jaar was hij snel uitverkocht, en we wilden dat dit jaar niet missen!).

“I Love Vegan Pizza” T-shirt gekocht bij GoVeg Vegan shop (Luik).

Hele lekkere en fijne chocolaatjes van Liv’in Choc, een nieuwe vegan chocolatier.

Vegan make up brush set van Lumabelle gekocht:

Vegan make up brushes

Hier een overzichtje van wat we zoal gegeten hebben op Vegan Summerfest (je moest er wel wat geduld voor hebben, want er waren overal – HEEL – lange rijen!).

Deze slideshow vereist JavaScript.

We zijn even gaan meeluisteren in de conferentieruimte tijdens één van de voordrachten, maar door het achtergrondlawaai van de beurs vond ik het te moeilijk om de aandacht erbij te houden.
Door de grote opkomst (wat natuurlijk fantastisch is!) werd het binnen al gauw te druk en kon je moeilijk weg nog weer gaan. Aangezien het evenement jaar na jaar meer volk lijkt te trekken, is een grotere en meer toegankelijke locatie (met meer parking, minder of geen trappen en toegankelijke toiletten) misschien toch wel aangewezen. Een gratis festival verlaagt natuurlijk wel de drempel voor mensen die uit interesse eens willen komen kijken en voor vegans om non-vegan vrienden mee te brengen. Entreegeld zou wellicht wel sommigen afschrikken, maar anderzijds zou het wel toelaten om te kijken voor een meer toegankelijke en ruimere locatie. Iets om over na te denken?

Dus nadat we de meeste kraampjes binnen bekeken hadden, hebben we de namiddag buiten doorgebracht. Was heel leuk om te babbelen met familie en vrienden en zoveel bekende gezichten te zien, en ook goeiedag te kunnen zeggen tegen enkele mensen die ik voorheen enkele nog maar online had gesproken!

Hier nog meer impressies van Vegan Summerfest 2017:

Deze slideshow vereist JavaScript.

Een leuke verrassing was de reportage overVegan Summerfest ’s avonds in het Journaal! (wij komen ook heel eventjes in beeld – zie screenshot hieronder, boven op de trappen, heel héél klein echter  😀 )

Klik op de afbeelding voor een link naar het clipje in het Journaal:

Vegan Summerfest – België
20 augustus  2017
Georganiseerd door BE VEGAN
in Artcube, Gent (locatie)

http://vegansummerfest.be/

Thank You, for making a difference, Vegan Summerfest, Gent, 2017

Foto van BE Vegan Instagram. Can you spot us? 😉

Previously published in English on my other blog The Bruges Vegan: lots of food, sunshine and people, Vegan Summerfest 3, Ghent.

Geef een reactie