Documentaire 73 Cows in het Europees parlement

Jay Wilde erfde de boerderij van zijn vader, maar kon het niet langer aan om de koeien naar het slachthuis te sturen. Hij vond een opvangcentrum bereid om de laatste 73 koeien op te nemen. Samen met zijn partner Katja Wilde kweekt hij nu groenten en fruit op Bradley Nook Farm. Ik schreef al eerder over dit inspirerende verhaal in deze blogpost: Veeteler geeft koeien aan asiel en schakelt over op veganic farming.
Jay & Katja Wilde werden enkele maanden gevolgd en gefilmd voor de kortfilm ’73 Cows’. De docu van regisseur Alex Lockwood won eerder dit jaar ook een prestigieuze BAFTA prijs voor beste kortfilm.  

Op 5 maart ben ik naar de screening geweest in het Europees Parlement, georganiseerd door Humane Society International. Een interessante avond, waarbij ook landbouwers Jay en Katja Wilde en de regisseur Alex Lockwood aanwezig waren. Na de screening was er een uurtje waarbij het panel vragen uit het publiek beantwoordde. Er waren ook enkele wetenschappers bij die uitleg gaven over de hindernissen maar ook mogelijkheden van omschakeling naar veganic agriculture. Een heel boeiende avond!

Ingang Europees Parlement, Brussel
Tijdens de screening van 73 Cows, Europees Parlement, Brussel
Panel, screening 73 Cows, Europees Parlement, Brussel, 5 maart 2019

Vanaf vandaag is de documentaire 73 Cows ook online te bekijken.
Update: nu op deze link 

73 Cows • Mailchimp Presents

 

 

LINKS:

https://lockwoodfilm.com/work

https://www.facebook.com/BradleyNookFarm/

https://vimeo.com/293352305

Geef een reactie