Veeteler geeft koeien aan asiel en schakelt over op veganic farming

Ik vind dit één van de meest inspirerende verhalen van de laatste jaren. Hoewel er geen gebrek is aan positieve berichten over veganisme in de mainstream media (over het groeiende aantal veganisten, over vegan beroemdheden , of het stijgende aanbod van vegan producten), focussen de meeste van deze berichten op de consumptiezijde van veganisme.

Er zijn veel minder verhalen van de andere kant, namelijk de productiezijde. En als puntje bij paaltje komt, wanneer het gaat om het voedingsaspect van veganisme, is het hem daar natuurlijk wel om te doen: het beëindigen van het gebruik van dieren voor voedselproductie. Landbouwers vegan opties doen kiezen, bedrijven die overschakelen naar veganic farming (zonder het gebruik van dierlijke producten, zoals dierlijke mest).

Jay Wilde, een 59 jarige vegetarische landbouwer uit Derbyshire (UK) erfde de boerderij van zijn vader toen die overleed in 2011. Hij kon het niet meer aan om de koeien naar het slachthuis te sturen en gaf 60 koeien weg aan een veganistisch opvangcentrum. En hij schakelt het bedrijf over op veganic groenteteelt.
I’m relieved to have made the decision to no longer farm animals, something which I always found quite upsetting,” zegt hij.
Zijn verhaal was dit weekend ook te zien op Countryfile, een populaire TV show op de BBC.

screenshot BBC website, klik op foto voor video en link
Jay Wilde, foto van The Vegan Society (klink op foto voor link)
Jay Wilde, foto van The Vegan Society (klik op foto voor link)

LINKS 
Vegetarian Beef farmer gives herd to animal sanctuary, BBC, 13 juni, 2017, http://www.bbc.com/news/uk-england-40253429

The Beef farmer rescuing his cows from the slaughterhouse, VIDEO, BBC, 3 juli, 2017, http://www.bbc.com/news/av/magazine-40448684/the-beef-farmer-rescuing-his-cows-from-the-slaughterhouse

Vegetarian ‘beef farmer’ donates cows to sanctuary and start a vegan farm, The Vegan Society, 16 juni, 2017, https://www.vegansociety.com/whats-new/news/vegetarian-beef-farmer-donates-cows-sanctuary-and-starts-vegan-farm

Geef een reactie