Konijnenjumping

In Aarschot vindt binnen enkele weken een konijnenjumping plaats. Het fenomeen komt overgewaaid uit Duitsland. “”Het doel is om zo snel mogelijk over alle hindernissen te springen. De konijnen hebben een begeleider die hen in de goede richting stuurt.” Volgens de voorzitter van de vzw die de konijnenjumping organiseert genieten de konijnen van de jumping. “Mensen denken soms dat dat dierenmishandeling is, maar het tegendeel is waar. Springen en huppelen zit in de natuur van konijnen. Die konijnen worden bovendien heel goed behandeld, als mensen.”

Of de dieren er wel of niet onder lijden, of hun welzijn al of niet geschonden is, is vanuit dieren*RECHTEN*standpunt niet de kwestie.
Het kan best zijn dat sommige konijnen het leuk vinden om ‘spelletjes’ te spelen en te springen over opgelegde hindernissen. Het kan best zijn dat dit geen welzijnsproblemen geeft.

➡️➡️ Het is echter problematisch wanneer dit deel gaat uitmaken van een systeem waarbij de dieren *moeten* presteren, waarbij dieren worden gebruik als vermaak voor mensen, waarbij dieren daarvoor gefokt worden, en waarbij dan ook de dieren die niet aan de normen voldoen eruit vallen.

Vermaak op de kap van dieren is niet OK. ?

Geef een reactie