‘We serveren geen vis meer, enkel nog vlees’

Is dit echt een stap in de goede richting? ? De ene soort dier vervangen door een ander? Zou het ook als een ‘stap in de goede richting’ gezien worden als hij aankondigt:
“ik ga geen vis meer serveren, enkel nog vlees” ?

Vanuit een vegan of dierenrechtenperspectief niet.

Nu werkt het restaurant ‘alleen nog met vis, schaal- en schelpdieren.” Trouwens, ‘vlees’ staat er nog steeds op het à la carte menu, dus volledig geschrapt is het niet.
Waar ik wél enthousiast zou van worden is de aankondiging dat hij elke maand een veganistische week organiseert of zo. Zo komen mensen toch al in contact met de plantaardige keuken.
Nu blijft er gewoon dierenleed op de kaart staan. Met een ‘product uit de Noordzee’ dat met uitsterven bedreigd is en ook een vreselijke doodsstrijd ondergaan heeft.

Een antwoord op “‘We serveren geen vis meer, enkel nog vlees’”

  1. Zou Sergio Herman ooit tot het inzicht komen dat plantaardig voedsel het beste is voor de mens, lichaam en geest? Ik verbaas me over de hardnekkigheid van veel zgn. superkoks om vlees en vis te blijven bereiden, tegen de moderne trend in. Ik wil Sergio aanraden eens te gaan eten bij Spirit Amsterdam of Rotterdam….

Geef een reactie