Graswortels

over dierenrechten en veganisme

‘We serveren geen vis meer, enkel nog vlees’

Is dit echt een stap in de goede richting? ๐Ÿค” De ene soort dier vervangen door een ander? Zou het ook als een โ€˜stap in de goede richtingโ€™ gezien worden als hij aankondigt:
โ€œik ga geen vis meer serveren, enkel nog vleesโ€ ?

Vanuit een vegan of dierenrechtenperspectief niet.

Nu werkt het restaurant โ€˜alleen nog met vis, schaal- en schelpdieren.โ€ Trouwens, โ€˜vleesโ€™ staat er nog steeds op het ร  la carte menu, dus volledig geschrapt is het niet.
Waar ik wรฉl enthousiast zou van worden is de aankondiging dat hij elke maand een veganistische week organiseert of zo. Zo komen mensen toch al in contact met de plantaardige keuken.
Nu blijft er gewoon dierenleed op de kaart staan. Met een โ€˜product uit de Noordzeeโ€™ dat met uitsterven bedreigd is en ook een vreselijke doodsstrijd ondergaan heeft.

1 reactie

  1. Adriana Dupont

    15 maart 2020 at 15:15

    Zou Sergio Herman ooit tot het inzicht komen dat plantaardig voedsel het beste is voor de mens, lichaam en geest? Ik verbaas me over de hardnekkigheid van veel zgn. superkoks om vlees en vis te blijven bereiden, tegen de moderne trend in. Ik wil Sergio aanraden eens te gaan eten bij Spirit Amsterdam of Rotterdam….

Geef een reactie

© 2020 Graswortels

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

%d bloggers liken dit: