Opening vegan winkel: ARFshop in Wannebecq

Het voorbije weekend (4-5 mei 2013) opende de vegan winkel ARFshop de deuren, in Wannebecq (provincie Henegouwen, ligt niet zo ver van Geraardsbergen). ARF staat voor twee dingen: Animal Rights Fighters en Animals Real Friends. (zie UPDATE onderaan)

En dit geeft meteen duidelijk ook de toon aan: vegan voor dierenrechten! Er waren tijdens het openingsweekend allerlei activiteiten op het terrein met stands van onder andere Sea Shepherd Belgium, Bite back, Animaux en Peril. Je kon er smullen van vegan lekkers bij de Viva Vega Loving Hut express van Tino.

     
     

 

De opening van deze veganistische winkel is toch wel een mijlpaal. Bij mijn weten is het de eerste winkel in België die uitsluitend veganistische producten aanbiedt, en niet alleen voedingswaren, maar ook kledij, cosmetica, verzorgingsproducten, schoenen, handtassen, … En de winkel is ook groter dan ik had verwacht, met twee grote koeltogen waarin we heel wat ‘nieuwe’ producten aantroffen. Ook een behoorlijk gamma van Vegetarian Shoes.

De locatie is wel heel vreemd: toen we het adres opzochten in Google Maps leek het ons wel wat bizar dat in dit hol van Pluto een vegan winkel zou gevestigd zijn. De ARFshop ligt echt te lande, temidden de weilanden en koeien. Van toevallige voorbijgangers zal de winkel het dus niet moeten hebben, maar hopelijk vinden veel vegans en andere bewuste consumenten wel de weg naar de ARFshop.  Doen, het is zeker wel een uitstapje waard!

     

ARFshop: Rue de Scaubecq 31, Wannebecq, 0472 71 92 86, arfshop@hotmail.be

Website ARF shophttp://www.arfbelgium.be/

Facebookpagina ARF shophttps://www.facebook.com/ArFshop

De foto’s staan ook in dit album op de facebookpagina van Veggieleven.

UPDATE: de winkel is jammer genoeg in de zomer van 2014 gesloten

4 Antwoorden aan “Opening vegan winkel: ARFshop in Wannebecq”

 1. ik kan alleen maar bevestigen wat hierboven geschreven staat: een mooie winkel, met voor mij meerdere nieuwe producten.

  ik wens de uitbaters het allerbeste toe!

  nu ik mijn menig hier neerschrijf wil ik toch iets kwijt: jammer dat er palmolie-bevattende producten verkocht worden.
  http://www.saynotopalmoil.com
  persoonlijk zie ik palm olie niet als vegan (alhoewel ik wel snap: waar trek je de lijn?)

  veel succes en een goede verkoop!
  Nathalie

 2. Must be heaven! Ik was helemaal in de wolken toen ik onlangs Veganz in Berlijn bezocht.
  Ik was de datum van de opening van de ARF shop helemaal vergeten… Anders was ik ook eens langs geweest. Waarschijnlijk breng ik op een zonnige zomerdag wel een bezoekje, kan ik ineens een beetje gaan wandelen in de buurt 🙂

 3. inderdaad super dat deze winkel er is. wij zijn naar de opening geweest en zijn met zakken vol lekkers, een mooie handtas en allerhande literatuur naar huis gekomen. Omdat het voor ons toch wel ver rijden is was ik net aan het kijken om online te bestellen. Maar je moet je bestelling eigenlijk al afronden zonder te weten hoeveel de verzendkosten zullen zijn en dat is toch wel jammer. Ik durf me niet zo goed riskeren van bvb voor 60 euro te bestellen en daar pakweg 40 euro verzendkosten moeten bij te betalen. Dus 1 van de dagen zullen we toch maar eens naar daar rijden.

Geef een reactie