Vegan uit eten in Brugge: restaurant Patrick Devos

Op de menukaart bij restaurant Patrick Devos staat standaard een vegetarische menu. Wij hadden op voorhand gemaild met de vraag of het ook mogelijk was om een vegan menu te krijgen (met de uitleg van wat wel en wat niet), en kregen een positief antwoord. Het veganistische menu zou hetzelfde zijn als het vegetarische menu, maar dan zonder zuivel en ei. De prijs voor een vegan 3- of 4 gangenmenu is respectievelijk 35 en 45 euro (met aangepaste wijnen resp. 53€ en 69€).
Even later dan gebeld voor een reservatie, en nog eens vegan vermeld aan de telefoon, en dat was geen probleem. We konden nog dezelfde avond gaan! Wij hadden nog geen ervaringen van andere mensen gehoord over restaurant Patrick Devos, dus waren wel heel benieuwd!

Het restaurant ligt in hartje Brugge, in de Zilverstraat. Het bevindt zich in een mooi gerestaureerd historisch pand waarvan de roots teruggaan tot de 13de eeuw. Geen middeleeuwse toestanden in het restaurant, maar wel een heel stijlvolle eetkamer in art deco stijl, met ook prachtige glasramen.

Aperitief

We namen het aperitief in het salon. Er werd ons een speciale Belgische champagne voorgesteld. Dat klonk wel heel aantrekkelijk (ben de naam vergeten), maar 20€ voor een glaasje bubbles leek ons toch wat té 😉 Dan maar een glaasje cava, die met 11€ voor het glas ook wel al kon tellen (maar inderdaad wel een streling op de tong).
Bij het aperitief werd een bordje met drie hapjes geserveerd: avocado met pastinaak en postelein, flan tomaat met groene pesto en puree van champignons. Heel fijn en lekker!

Avocado met pastinaak en postelein – Flan tomaat met groene pesto – puree champignons

drie hoofdgangen

Vervolgens namen we plaats aan tafel, met zicht op de tuin. Ik denk dat je hier in de zomermaanden ook buiten kan tafelen.
Bij de diverse gerechten kregen we telkens ook een broodje gepresenteerd (broodjes met zeewier, tomaat, bruin of wit) met een kommetje met heerlijke olijfolie, wat telkens aangevuld werd. In de keuken worden ook diverse olijfolies gebruikt die passen bij de smaak van het gerecht.

Het eerste gerecht werd ons gepresenteerd als linzen met sojabonen, brunoise van groentjes, appel, waterkers en postelein. Heel lekker, maar toch de kleine opmerking dat er geen sojabonen bij de linzen lagen, maar wel kikkererwten. Vervolgens spruitjes met citroen en kweepeer, een salade van scheuten en een limoensausje. Een heerlijke verrassende combinatie van spruitjes met citrus, die we ook eens gaan uitproberen in onze keuken! Het laatste gerecht was patisson met boschampignons, quinoa, butternutpuree, romanesco met champignonsausje. Heel lekker, maar mocht naar mijn smaak nog wat meer afgekruid zijn.

 

linzen met kikkererwten, brunoise van groentjes, appel, waterkers, postelein

Spruitjes met citroen en kweepeer, salade van scheuten met limoensausje

Patisson met boschampignons, quinoa, butternutpuree, romanesco,
champignonsausje

 

dessert

Als dessert een klassiek bordje met fruit en sorbet. De sorbet van mandarijntjes en de kaki maakten het niettemin wel exclusief!

dessert – Sorbet van mandarijnen, kaki, kiwi

Na het dessert kwam de ober tot onze grote verrassing nog met een bordje met mini gebakjes, maar toen ik vroeg wat die waren viel zijn frank ‘oei, jullie eten dat niet!’ en was hij er weer mee weg. Vegan gebakjes in een klassieke resto hebben we nog nergens tegengekomen, dus dat zou echt wel een unicum geweest zijn!

35€ voor een 3-gangen menu en 45€ voor een 4 gangen menu kan sommige mensen misschien al wat prijzig lijken, maar wij vonden het heel de moeite waard.  Zeker als je bedenkt dat je in een bistro of brasserie ook al rap tegen dergelijke bedragen aankijkt als je voorgerecht én hoofdgerecht én dessert neemt! Reken er wel op dat de dranken de rekening de hoogte kunnen induwen. Maar alles bij elkaar geteld een meer dan treffelijke prijs/kwaliteit verhouding. Zeker ook omdat restaurant Patrick Devos werkt met biologische groenten van een nabijgelegen biobedrijf in Oedelem.

Je krijgt er een gastronomisch diner met professionele bediening waar menig vegetarisch restaurant een punt kan aan zuigen! Het was een fantastische culinaire ervaring in een mooi decor. Het menu wisselt ongeveer om de twee maanden. Hier gaan we zeker nog eens heen!

 

restaurant Patrick Devos http://www.patrickdevos.be/

Zilverstraat 41, 8000 Brugge

050/33.55.66

locatie Google maps

— SEDERT 2013 deel ik al mijn restaurantervaringen in Brugge en omstreken (en nog verder!) op The Bruges Vegan  brugesvegan.com

Geef een reactie