Viva Las Vega’s Food Festival, 1 juni 2013, Amsterdam

Op 1 juni was er in Amsterdam een vegan Food Festival. Het Food Festival wordt georganiseerd door Viva Las Vega’s en is al aan zijn derde editie toe. Het festival liep van ’s morgens tot ’s avonds op het Timorplein, een klein beetje buiten het centrum van Amsterdam.

Het draagt wel de naam van ‘Food’ festival (een voedingsfestival) maar naast de vele standjes met voedingswaren waren er ook standjes met plantaardige verzorgingsproducten en cosmetica, vegetarische schoenen, vegan wijnen en standjes van vegetarische organisaties. Een grote verscheidenheid dus! 🙂 Binnen kon je deelnemen aan allerlei workshops, en films bekijken, zoals Vegucated. 

Het Viva Las Vega’s Food Festival was gratis. Je hoefde dus geen inkomgeld te betalen om bij alle standjes langs te gaan. Lijkt ons een goede zet om het festival voor een echt heel breed publiek toegankelijk te maken en het laagdrempelig te houden. Niet enkel mensen die al interesse hebben in vegetarisme en bereid zijn om daarvoor een toegangskaartje te kopen, maar ook toevallige passanten konden kennis maken met allerlei producten. Op de Food Market buiten kreeg je hier en daar een gratis proevertje, maar je kon er ook allerlei vegan lekkers kopen, van burgers tot falafel, van pralines tot plantaardig ijs. Je bleef er dus zeker niet op je honger zitten en kon je er vullen voor de lunch of diner! Voor de workshops werd wel gevraagd om je op voorhand in te schrijven en een kleine bijdrage te betalen.
Bovendien kreeg je bij de stand van de organisatie nog eens een goed gevulde goodiebag, met de obligate folders en reclameboodschappen, maar ook een drankje en (rawfood) snacks. En het pakje basilicumzaad dat er ook bij zat vonden we het een hele originele toets geven! 

Nederlandse Vereniging voor Veganisme

In tegenstelling tot de vegetarische beurs Veggielicious die we in 2012 in Gent bezochten (zie onze blogpost daarover), is het Viva Vega’s Food festival plantaardig. Als veganisten toch een verademing. Om niet telkens te hoeven vragen of het wel plantaardig is. Alhoewel. Bij de stand van Hello Fresh lag een bord met toastjes, waarvan ik eerst wel eens wou weten wat er precies op lag vooraleer er eentje te nemen. “Buffelmozarella” zei de precies nietsvermoedende man achter het kraampje. “Huh? Dus van een buffel?” Jazeker, antwoordde de man. Nog even verder gevraagd “dus geen veganistische kaas, maar van een koe?”. Waarop nogmaals bevestiging volgde en de man reclame maakte voor hun pakketten (waar ik dus op slag niet meer in geïnteresseerd was) . Ook de ijshoorntjes bij de stand van Professor Grunschnabel bleken niet vegan, maar de dame vermeldde wel dat ze druk op zoek zijn naar plantaardige hoorntjes (overigens wel heel lekkere plantaardig ijsjes!). Dus even checken kan toch nog altijd geen kwaad.

Enkele foto’s van het Viva Las Vega’s Food Festival 2013. Een heel leuk evenement!

 
     
     
     
     

 

Viva Las Vega’s team op Food Festival 2013

 

2 Antwoorden aan “Viva Las Vega’s Food Festival, 1 juni 2013, Amsterdam”

Geef een reactie