Vegan eten in Brugge: restaurant Réliva

Britse vrienden hadden ons verteld dat ze in één van de kleine straatjes in Brugge, niet ver van het Zand, een bord bij een restaurant hadden gezien waarop ‘veganistisch’ vermeld stond. What?? really??
Na wat zoeken op het internet kwamen we uit bij de website van restaurant Réliva. Op hun kaart wordt “veganistisch” expliciet vermeld, wat we nog maar weinig gezien hebben in resto’s in de lage landen.
Een telefoontje om te checken of het wel degelijk mogelijk was om veganistisch te krijgen, met nog eens duidelijk erbij vermeld dat dit zonder boter, kaas en ook eieren is (‘ja hoor, geen enkel probleem dat is allemaal mogelijk‘), en onze reservatie was snel gemaakt!

Er staan enkele vegetarische gerechten apart vermeld op de kaart, waaronder ook een veganistisch gerecht. Bij de menu’s kan je ook kiezen voor een Veggiemenu (35euro), met voor het voorgerecht, het hoofdgerecht en het dessert ook telkens een veganistische optie.

seizoensalade

Terryaki tempeh

quinoagerecht

slush rood fruit

De vegan menu bestond uit:

  • Seizoensalade met verse rauwkost, pijnboompitjes en een Thaise salsa van paprika
  • Biologische quinoa met rode linzen, erwtjes, paksoi, shiitake, broccoli en postelein met een dressing van Dhania Massala, koriander en sesam
  • Citroensorbet met wodka en limoen

Bleek dat één van de suggesties voor een hoofdgerecht op dat moment ook vegan was! Namelijk gebakken terryaki tempeh met biologische salade en tabouleh (19 euro). We hadden dus zelfs keuze! Wat leuk dus dat we elk iets anders konden nemen. Als dessert nam ik dan de slush (een smoothie) van biologisch rood fruit.

De gerechten waren heerlijk, mooi gepresenteerd en de bediening liep vlot! Er is ook een uitgebreide drankenkaart waarin heel wat verschillende soorten wijnen per glas aangeboden worden.
Na het eten praatten we nog even na met de gastheer, die ons vertelde dat het restaurant nu ongeveer een klein jaar open is. Zijn vriendin, een jonge twintigster, staat zelf in de keuken. De uitbaters zijn zelf geen vegetariërs (en het is dus ook wel een klassiek restaurant waar vlees en vis op de kaart staat) maar door lactoseintolerantie was de chef op zoek gegaan naar alternatieven voor zuivel. Ze willen ook zoveel mogelijk met biologische producten werken. De suggesties die aangeboden worden wisselen wel steeds, dus die suggestie is daarom niet altijd veganistisch, maar hij verzekerde ons dat er wel altijd iets veganistisch op de kaart zou blijven staan. Top!

Als veganist uit eten in Brugge is zeker niet evident. Je kan er de restaurants die lekker veganistisch eten aanbieden quasi tellen op één hand. Deze nieuwe ontdekking in het Brugse centrum was dan ook een heel leuke verrassing.  We gaan er zeker nog heen!

citroensorbet

Restaurant Réliva
Goezeputstraat 6
8000 Brugge
050/33.13.07

openingsuren website

— SEDERT 2013 deel ik al mijn restaurantervaringen in Brugge en omstreken (en nog verder!) op The Bruges Vegan  brugesvegan.com

 

4 Antwoorden aan “Vegan eten in Brugge: restaurant Réliva”

  1. Wij (mijn vrouw en ik) hebben zondag bij U gegeten en waren blij verrast. Het eten, de sfeer en ambiance waren voortreffelijk. Voor ons een reden om weer snel naar Brugge te komen.
    groet van uit Nederland

Geef een reactie