Echte chefs maken het plantaardig! Lancering Vegucation in het Journaal

Chefs aller landen! Zit je met de handen in het haar omdat steeds meer mensen een plantaardige menu vragen in je restaurant? En met jouw inspiratie geraak je niet verder dan een slaatje of pasta met gewokte groentjes? Of je wil toch eens iets meer doen voor je vegetarische klanten dan die grijze diepvries groenteburger? (a propos, dat zouden wij natuurlijk ook heel graag willen 😉

Wat denk je van carpaccio van fijngesneden rode biet  gegaard in houtskool, zoete ui in zoutkorst of gefrituurde haverwortel? Klinkt yummie! Geen idee hoe je eraan moet beginnen? Schrijf u dan in voor Vegucation, een opleiding voor chefs die plantaardig willen koken.

De lancering van Vegucation werd getoond in het Journaal van 24 februari 2015 “Professioneel koken zonder vlees, zit daar muziek in?.
Martine Tanghe leidde het filmpje in: “Almaar meer mensen zijn zich er van bewust dat we minder vlees moeten eten. Maar in veel restaurant staan er nog altijd maar weinig inspirerende veggiegerechten op de kaart. De vzw EVA brengt daarom met de hulp van verschillende koksopleidingen het allereerste handboek plantaardig  koken voor professionele koks uit. Een unicum in Europa.”

Chefs Kobe Desramaults en Seppe Nobels laten studenten van diverse kokscholen kennis maken met nieuwe groenten, bereidingsmogelijkheden en combinaties. En het resultaat wordt goed bevonden. Zie maar 🙂

Journaal 24 februari 2015
Journaal 24 februari 2015

Vegucation is een samenwerking tussen vier organisaties die rond vegetarische voeding werken in België, Duitsland, Nederland en Oostenrijk en 4 hotel- en koksscholen in België en Duitsland. Bestaande uit: Ethisch Vegetarisch Alterantief vzw, De Duitse Vegetariërsbond VEBU, de Nederlandse vegetariërsvereniging, De Veganistische Vereniging Oostenrijk, KTA Wemmel, Syntra West vzw, De Duitse Hotelacademie en Het centrum voor gevorderden in de horeca.

Vegucation in het journaal
Vegucation in het journaal

Een antwoord op “Echte chefs maken het plantaardig! Lancering Vegucation in het Journaal”

Geef een reactie