Een broodje veganist!

Ik was deze week voor een opleiding in Leuven. Een hele dag, en over de middag zouden we lunch krijgen. Ik had op voorhand doorgegeven dat ik een veganistische lunch wou, waarop ik het antwoord kreeg dat het doorgegeven was aan de catering.

Altijd wel spannend. En voor de zekerheid toch twee energierepen meegenomen. Just in case.
Op de slide met de agenda kon ik al lezen dat het een broodjeslunch zou worden. Dat zou toch moeten lukken.

En dan de middagpauze. Iedereen stapte de zaal uit, richting tafel met broodjes.
En wat stond daar te blinken op de vensterbank, boven alle andere broodjes: een broodje veganist! Twee broodjes eigenlijk, met een kaartje erbij met in grote letters “VEGANIST” . Ik kon niet missen 🙂  That’s mine!

Broodje veganist
Broodje veganist

Geen culinaire hoogvlieger, maar toch al leuk dat men de moeite wou doen. Het ene broodje was met een soort guacamole, het andere met een fris slaatje met dressing.

The times, they are (slowly) changing …

4 Antwoorden aan “Een broodje veganist!”

  1. Het brood op zich zal 9 vd 10 niet vegan zijn. Eiwitpoeder, melkpoeder en een aantal rare E-nummers zijn vaak standaard in de “pré-fab.broodjes” die cateraars gebruiken. Ik weet het omdat ik zelf naargelang het budget van de klant met dat sooort broodjes werk.(ik werk in een keuken). Als ik bijvoorbeeld zelf brood maak en een waldkorn-mix gebruik zie ook een waslijst aan E-nummers en rare ingrediënten. Wit brood huisgemaakt(als ik het maak) is 100% vegan en kan ik aan de kelners meegeven met een gerust hart. Deze bedenking maken cateraars niet gauw. Ik doe soms(als veganist) wat water bij de wijn maar niet iedereen is hier toe bereid. Maar inderdaad the times they are(slowly) changing.

Geef een reactie