Gewoon geven die vis!

Anno 2017 :-O Een chef die niet weet wat een vegetariër wel en niet eet. Verwarring in de keuken. “Een vegetariër eet vis!” Iemand anders zegt dan weer dat vegetariërs geen vis eten.
Dit is een fragment uit het populaire TV-programma ‘Mijn pop-uprestaurant‘.

Fragment Mijn pop up restaurant, 2017, VTM
Fragment Mijn pop up restaurant, februari 2017, VTM

Het ergste is misschien nog wel dat de chef aanstuurt om het klaargemaakte visgerecht gewoon te geven aan de klant en van piekens te gebaren. Terwijl zijn personeel aangeeft dat een vegetariër dat niet eet. Chef: “Wij weten dat niet. Gewoon geven. GEWOON GEVEN!“. :-O

 

Wie het filmpje niet via You Tube zou kunnen zien, het staat ook HIER op de website van VTM.

En het staat ook HIER op de facebookpagina van Mijn pop-up restaurant.

Voor de duidelijkheid:

Vegetariërs eten geen dieren: geen vissen, geen vogels, geen mosselen, geen scampis, geen gelatine, …

Veganisten gebruiken geen dierlijke producten, dus ze eten geen dieren maar ook geen dierlijke producten als zuivel, honing, eieren. Veganisten gebruiken ook geen dierlijke producten als wol, leder, zijde, etc.

Zie de eerdere blogpost: Vegetariërs eten geen vissen.

Bewaren

Bewaren

4 Antwoorden aan “Gewoon geven die vis!”

  1. Het is jammer dat geen van beide filmpjes afspelen. Op YT kan ik de link wel vinden, maar niet spelen (niet beschikbaar voor dit land). Het is natuurlijk belachelijk dat een kok niet weet wat een vegetariër of een veganist wel of niet wil eten! Denk eens aan bepaalde allergieën, bv een allergie voor pinda’s, waar mensen die daaraan lijden gewoon aan kunnen overlijden. Zegt de kok dan ook: gewoon geven, wij weten van niks? Een beetje trots op je werk! Een beetje passie en liefde voor je vak! Zo moeilijk kan dat toch niet zijn?

Geef een reactie