Eerste vegan markt in Rijsel!

Enkele weken geleden was er op zondag een vegan markt in Rijsel (Frankrijk). Rijsel ligt net over de grens met België, en voor ons is dat maar een uurtje rijden, dus daar wilden we wel naartoe gaan! De vegan markt was georganiseerd door Végétal & Vous, a vegan winkel in Rijsel.

Overzicht, Vegan markt Rijsel, 2017
De winkel die de markt had georganiseerd was er ook: Végétal et Vous
Vegan markt Rijsel, 2017

We vonden een parkeerplaatsje niet zo ver van het cultureel centrum. Een beetje tegenslag dat de lift buiten gebruik was, alhoewel de organisator dit de dag vooraf wel gemeld had op de facebookpagina van het evenement, en hij hulp aangeboden had aan eenieder die assistentie wou. Maar het lukte ons wel 🙂
De markt in Rijsel was niet zo heel groot (zeker niet in vergelijking met andere veganistische beurzen of festivals waar we al naartoe geweest zijn, zoals Veggieworld, VegfestUK, vegfestNL of Vegan Summerfest). Maar toch een mooie diversiteit aan winkels, producten en ook enkele organisaties. En aangezien het in Frankrijk was, ook enkele merken waar we nog nooit van hadden gehoord. Maar ook enkele producten die ik nu niet direct met veganisme zou associëren, zoals ‘dromen vangers’ (dream catchers) en herbruikbare maandverbanden.

Hier enkele foto’s van de vegan markt in Rijsel:

Deze producten gekocht op de vegan markt:

Vegan kaas, vego chocolade, veganaise, look veganaise en cakes, vegan Markt, Rijsel, France

Het werd er bij momenten wel heel druk, maar toch hing er een heel positieve vibe in the zaal! Het ontbrak zeker niet aan interesse, en hopelijk was het de eerste van een reeks evenementen in Rijsel!

 

queue at foodtruck, still not open when we left!

We waren van plan om bij vertrek een burger te eten van de foodtruck buiten, maar toen we weggingen (ongeveer half twaalf) was die nog steeds niet open en stond er al een lange rij. Jammer!
Zo zijn we op onze weg terug naar huis voor de lunch aanbeland bij Mexicaans restaurant Noorderhuis in Roeselare, waar standaard vegan opties op de kaart staan (wat een leuke ontdekking  🙂 – review volgt op The Bruges Vegan).
Een leuke vegan excursie op een zondagochtend 🙂

Vegan Markt Rijsel, locatie
5 november 2017
Georganiseerd door Végétal et Vous.
Rijsel / Lille , Frankrijk

Link naar facebook evenenment: Premier Marché Vegan de Lille.

Een kort clipje van de markt:

Geef een reactie