Vegetarisch buffet op veggie potluck: verademing!

Ik was vandaag op de veggiepotluck van EVA Brugge. Op een potluck brengt iedereen zelf wat lekkers mee, en zo ontstaat een heus buffet met voorgerechten, hoofdgerechten en desserts.

vegetarisch buffet, potluck Brugge, mei 2011
vegetarisch buffet op potluck Brugge, mei 2011

Echt een culinair feest! Je leert andere gerechten en recepten kennen, en je kan als vegetariër zonder schroom volop opscheppen en genieten van al dat lekkers dat de andere aanwezigen klaargemaakt hebben. Dus niet nodig om ‘voor alle zekerheid’ nog eens te vragen of er toch geen vlees of vis inzit, en geen onzekerheid over gebruik van gelatine, vleesbouillon, of andere verborgen dierlijke ingrediënten! Bij alle gerechten staan kaartjes die aangeven wat het precies is en wie het heeft klaargemaakt. Volop genieten!

En niet alleen culinair genieten. Dit is één van de weinige culinaire sociale gelegenheden waar ik als vegetariër nu eens niet aangesproken word op mijn ‘vegetariër zijn’. Geen vragen als ‘en wat eet je dan wel nog?’ en ‘waarom?’ en ‘eet je dan geen vis ook?’. Dat zijn dé klassieke vragen die je zowat altijd krijgt als vegetariër van niet-vegetariërs aan de feestdis tijdens een trouwfeest, jubilee of andere sociale gelegenheden waar eten aan te pas komt. Nu kon ik gewoon gezellig andere mensen leren kennen en keuvelen over hobby’s, bezigheden, wie ze zijn en wat ze doen… en over het heerlijke buffet natuurlijk! Zonder te moeten verantwoorden wat ik wel of niet in mijn mond stop!

Een verademing!

 

vegetarisch buffet op veggie potluck
vegetarisch buffet op veggie potluck, Brugge

4 Antwoorden aan “Vegetarisch buffet op veggie potluck: verademing!”

Geef een reactie