over dierenrechten en veganisme

Vegetarisch buffet op veggie potluck: verademing!

Ik was vandaag op de veggiepotluck van EVA Brugge. Op een potluck brengt iedereen zelf wat lekkers mee, en zo ontstaat een heus buffet met voorgerechten, hoofdgerechten en desserts.

vegetarisch buffet, potluck Brugge, mei 2011

vegetarisch buffet op potluck Brugge, mei 2011

Echt een culinair feest! Je leert andere gerechten en recepten kennen, en je kan als vegetariër zonder schroom volop opscheppen en genieten van al dat lekkers dat de andere aanwezigen klaargemaakt hebben. Dus niet nodig om ‘voor alle zekerheid’ nog eens te vragen of er toch geen vlees of vis inzit, en geen onzekerheid over gebruik van gelatine, vleesbouillon, of andere verborgen dierlijke ingrediënten! Bij alle gerechten staan kaartjes die aangeven wat het precies is en wie het heeft klaargemaakt. Volop genieten!

En niet alleen culinair genieten. Dit is één van de weinige culinaire sociale gelegenheden waar ik als vegetariër nu eens niet aangesproken word op mijn ‘vegetariër zijn’. Geen vragen als ‘en wat eet je dan wel nog?’ en ‘waarom?’ en ‘eet je dan geen vis ook?’. Dat zijn dé klassieke vragen die je zowat altijd krijgt als vegetariër van niet-vegetariërs aan de feestdis tijdens een trouwfeest, jubilee of andere sociale gelegenheden waar eten aan te pas komt. Nu kon ik gewoon gezellig andere mensen leren kennen en keuvelen over hobby’s, bezigheden, wie ze zijn en wat ze doen… en over het heerlijke buffet natuurlijk! Zonder te moeten verantwoorden wat ik wel of niet in mijn mond stop!

Een verademing!

 

vegetarisch buffet op veggie potluck

vegetarisch buffet op veggie potluck, Brugge

4 reacties

 1. jim

  en het was heel lekker!

 2. V Peter

  Was persoonlijk heel erg moe, maar heb een superfijne dag gehad! En lekker gegeten ook natuurlijk! 🙂

 3. veggieleven

  Inderdaad heel lekker en veel. En leuk gezelschap.

 4. maria

  daar wil ik volgende keer wel bij ziet: ziet er biezonder lekker uit!

Geef een reactie

© 2021 Graswortels

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

%d bloggers liken dit: