cartoon – intolerant … voor geweld

Do you have ice-cream made from almond milk?
—- Ahh… Are you intolerant?
Yes… To violence

Wereldwijd is ongeveer 70% van de mensen lactose intolerant. Dat wil zeggen dat ze het melksuiker lactose niet of moeilijk kunnen verteren, waardoor bv. darmklachten ontstaan. Heel veel mensen beseffen zelf niet dat ze koemelk eigenlijk niet kunnen verdragen en dat hun klachten daarmee te maken hebben.
Gelukkig zijn er veel alternatieven voor zuivel. Niet alleen van amandelen, maar ook van soya, rijst, of haver.  Niet alleen omdat je er misschien intolerant voor bent, maar –  zoals de cartoon ook aangeeft – omdat je het gebruik van koeien voor de productie van moedermelk vanuit dierenrechtenoogpunt niet kan ’tolereren’. Zie de vele redenen die op de site Melkmoetniet opgesomd staan over de behandeling van koeien die gehouden worden voor melkproductie.

Onlangs verscheen een stuk van Mark Bittman (bij ons vooral gekend als de auteur van het kook boek de Dikke Vegetariër) in de blogsectie van the New York Times: Got Milk? You don’t need it! Over lactose intolerantie, suiker, maagzuur, koeien in de wei, osteoporose, diabetes en nog veel meer. Een aanrader.

LINKS
Mark Bittman: Got Milk? You don’t need it, Opinion Pages, New York Times.

http://melkmoetniet.be/

Geef een reactie