Foodtrends voor 2014: Viva Veggie!

Het Nieuwsblad lijst vandaag 20 foodtrends voor 2014 op. In het lijstje zien we enkele dingen staan waarvan we hopen dat ze niet gaan uitkomen (zoals luxeburgers en ballen, de comebackkip en visvariatie). Maar daartussen toch ook heel wat trends waar we ons wel kunnen in vinden: lekker lokaal, uit eigen moestuin, beter brood en back to basics. En op nummer 10: Viva Veggie!

2013-12-28, Het Nieuwsblad, Viva Veggie!
2013-12-28, Het Nieuwsblad, Viva Veggie!

De tekst luidt:

Veggie blijft de trend en heel wat producenten, zoals het Nederlandse De Vegetarische Slager en het Belgische Greenway, spelen hierop in met vlees- en visvervangers die nauwelijks te onderscheiden zijn van the real stuff. Voor deze vervangers wordt lupine gebruikt, een makkelijk zonder kunstmest en chemische middelen te telen plant.

Met deze bedenking dat wij vegan food, wel degelijk als ’the real stuff’ zien, en al lang niet meer als een ‘vervanger’. Het is maar hoe je het bekijkt natuurlijk! (zie ook onze blog over nepvlees en echte tofu) Vlees zit al lang niet meer in onze ‘mindframe’ wanneer wij een menu samenstellen of nadenken over wat we vanavond gaan eten. Wij zien producten op basis van soja, lupines, of granen helemaal niet meer als vervangers, maar gewoon als het ‘echte eten’.

Het Nieuwsblad is natuurlijk niet de enige krant die meer plantaardig voor 2014 voorziet! Zo vernoemde ook Forbes de doorbraak van groenten in restaurants als één van de ‘hottest food trends for 2014’, en vermelde zelfs Foxnews (!) ‘Green is the colour’ als één van top 12 hottest food and beverage trends for 2014: “Americans are starting to change the way they eat, going gluten-free, watching their diet due to diabetes and weight gain, becoming vegetarian and vegan.

LINKS

De vegetarische Slager, website
Greenway, website

Geef een reactie