vegan uit eten in Brugge: Brasserie Forestière

Op de menukaart van Brasserie Forestière in Brugge staan een aantal vegetarische opties, en tijdens een groepsetentje met het werk hadden we er ook al eens een wrap met tofu gekregen. De mogelijkheden om in Brugge veganistisch te eten op restaurant zijn niet zo dik gezaaid, dus besloten we om het samen eens te gaan uitchecken.

Ik had op voorhand gevraagd of we er een veganistisch menu konden krijgen, en chef Kenny verzekerde ons dat dit geen probleem zou zijn, dat ook bepaalde items op de kaart à la minute konden aangepast worden (bv. producten met zuivel uit het gerecht weglaten). De Forestière serveert echter geen desserts, dus enkel maar voorgerecht (of soep) en hoofdgerecht.

Forestiëre ligt niet zo ver van de Schouwburg, in hartje Brugge. Wat meteen opvalt is dat de tafeltjes ruim van elkaar verspreid staan. In tegenstelling tot wat je in vele andere bistro’s of brasseries wel eens aantreft is Forestière niet volgestouwd met tafels (er zouden er zeker nog tien bij kunnen) en dat is best wel fijn. Het geeft toch wat meer ademruimte en je hoeft de disgesprekken van het gezelschap naast je niet te ondergaan. Een heel mooi retro zwart behangpapier met dessin, en een luster als blikvanger geven de bistro een mooi cachet. De houten tafels hebben een oude retro look, het enige dat ons wat tegenvalt is het comfort van de stoelen. Dito oude houten stoelen met een heel harde zitting! Maar je zit hier dan ook niet om urenlang te tafelen voor een meergangenmenu.

Na ons geïnstalleerd te hebben aan een tafeltje voor twee aan het venster, kregen we een bordje met vier lenterolletjes en een wit dipsausje. De dienster expliciteerde meteen dat het groenterolletjes waren, zonder kip dus. Lekker, en ook heel attent dat ze daar direct op gelet hadden. Ik vroeg of er toch geen yoghurt in het dipsausje zat, maar ze zei dat het om Italiaanse dressing ging (wat er dan wél inzat weten we echter niet).

Voorgerecht

Over de groentekroketjes die op de kaart staan bleek enige twijfel te bestaan of er nu al of niet ei inzat (niet in de kroket zelf maar misschien wel in de korst), dus vroeg ik of de ingrediënten van de salade met toastbroodje en met champignons en oesterzwammen in rode pesto plantaardig waren. Er was enige twijfel over het toastbrood, maar voor mij was het best OK als dat werd weggelaten. De rode pesto kreeg ik zonder toevoeging van room. Heel lekker, met een fris fijn slaatje bij. Mijn partner nam de dagsoep (wortelsoep) (er werd bevestigd dat dit zonder dierlijke bouillon is). De wortelsoep smaakte wel verdacht veel naar tomatensoep, maar was anders best wel in orde.

Salade met champignons en oesterzwammen in rode pesto 9.30€

dagsoep 4€

 

Hoofdgerecht

Op de kaart staan twee wraps (met kip of met rundvlees) en we vroegen of het mogelijk was om een wrap te krijgen met tofu (tofu staat standaard op de kaart bij de woks). Er werd voor ons zelf ook expliciet gecheckt of de wrap geen ei bevatte (toch wel attent!), wat het geval bleek te zijn. Prima dus. Ikzelf ging voor de wok met tofu, geserveerd met rijst.

wrap met tofureepjes en groenten, en salade 16€

Wok met tofu en groentjes en koriander, en rijst 14€

We kregen zeer rijkelijk gevulde borden. De wrap was een gigantische portie, met ook nog gemengde sla erbij. De tofureepjes in de wrap waren iets meer gekruid dan die in de wok, die standaard bereid wordt in sojasaus. Geen slaatje bij de wok, maar wel verse korianderblaadjes die het toch een aparte smaak geven. Ook hier een zeer behoorlijke portie (voor mij alvast veel te veel, en zo’n gemengde groenteschotel vind ik na een paar happen al rap eentonig) maar met een partner die kan eten voor twee waren de borden toch bijna leeg!

De vegan gerechten die wij gegeten hebben in Brasserie Forestère in Brugge zijn typische brasseriekeuken, maar wel vers bereid, puur en plantaardig. De staff was ook zeer vriendelijk en maakte er geen probleem van om ingrediënten te checken en om gerechten van de kaart aan te passen aan onze plantaardige wensen.
Leuk om nog een adresje bij te hebben in Brugge waar je als vegan terecht kan!

Brasserie Forestière
http://www.brasserieforestiere.be/
Academiestraat 11
8000 Brugge

050.34.20.02

Locatie – Google maps

— SEDERT 2013 deel ik al mijn restaurantervaringen in Brugge en omstreken (en nog verder!) op The Bruges Vegan  brugesvegan.com

 

Geef een reactie