Dinner ten huize Veggieleven: TofuNori met warmoes, bladerdeegje met aardpeer, en provençaalse saus

Zo’n bord zou ik toch wel eens graag op restaurant krijgen :-).
Ten huize veggieleven: Tofu Nori met een wokje van snijbiet, warmoes, sjalot en mirin, met een pureetje van aardappel en aardpeer in bladerdeeg en een sausje van tomaat, ui, look en Provençaalse kruiden.

Tofu Nori met een wokje van snijbiet, warmoes, sjalot en mirin, met een pureetje van aardappel en aardpeer in bladerdeeg en een sausje van tomaat, ui, look en Provencaalse kruiden.

De tofunori is volgens een recept uit Non*Fish*a*Licious, omschreven als het ‘visvervangende kookboek’. (p.102 ‘Tofoevis’).

Tofunori – op voorhand klaar te maken – in de diepvries steken – dan in plakken snijden

De rest is volgens de inspiratie van het moment, en de beschikbaarheid van verse groenten uit de moestuin: warmoes en snijbiet, aardpeer en aardappel, uien, sjalotten, look. Verder ook nog een beetje Provençaalse kruiden, tomatenblokjes, mirin en een bladerdeegje. En afwerken met een beetje peterselie.

ingrediënten voor de tofunori

andere benodigdheden: aardpeer, aardappel, Provençaalse kruiden, warmoes en snijbiet, sjalot en ui, bladerdeeg, tomatenblokjes, mirin, zout en peper

Et voilà!

 

2 Antwoorden aan “Dinner ten huize Veggieleven: TofuNori met warmoes, bladerdeegje met aardpeer, en provençaalse saus”

  1. Beste, het ziet er Eem erg lekker uit! Maar is bladerdeeg niet met boter gemaakt? En in bijna alle beters zit wel een dierlijk element…
    Of bestaat er een veganist versie van de bladerdeeg?

    Met vriendelijke groeten
    Jooggie

Geef een reactie