Nieuwe vegan kookboeken

Ik heb mezelf al een vroeg kerstcadeautje gedaan. Wel, meer dan eentje 😉 En dan heb ik me nog moeten inhouden!
Wat een verschil met pakweg 10 jaar geleden, toen moest je eigenlijk nog hard zoeken  naar vegan kookboeken, zeker als je die in Nederlands wou.  Als je nu het trefwoord vegan intikt bij bol.com of thebookdepository (vaak opmerkelijk goedkoper dan bol!) dan krijg je tientallen suggesties. Nog niet zo heel veel Nederlandstalige, maar dat aanbod stijgt toch ook.

Hoe te kiezen tussen dat grote aanbod? Ik heb me laten leiden door enkele reviews die ik hier en daar zag opduiken. En de Nederlandstalige spraken me gewoon ook aan vanwege het feit dat ze in het Nederlands zijn (tussen al die Engelse recepten in mijn boekenkast is het wel eens leuk om in het Nederlands te kunnen lezen).  Al zijn ze alledrie dan wel vertalingen van boeken die oorspronkelijk in het Engels verschenen zijn. Ik wou ook zeker enkele nieuwe bakboeken, en dat boekje met 150 redelijk simpele (maar toch verrassende!) muffinrecepten sprak me wel aan omdat het rechttoe rechtaan is. Ik wil ook wel wat gaan experimenteren met raw vegan baking, vandaar het laatste boek natuurlijk.

Eerder postte ik al op facebook (zie foto) dat deze vier boeken in de bus gevallen waren:

Vegan eenvoudig genieten. Meer dan 80 heerlijke veganistische recepten (2014)

–  The Oh She Glows Cookbook. Over 100 vegan recipes to Glow from the Inside Out (2014).

Het Vegan Kookboek. 100 moderne veganistische recepten (2014).

Veganistisch koken. vervangers van vlees, vis, zuivelproducten, gluten, honing en dierlijke vetten (2014).

 

4 vegan kookboeken
4 vegan kookboeken

Deze week zijn deze drie er nog bijgekomen:

The everything vegan baking cookbook (2012).

150 best vegan mufffin recipes (2012).

Rawsome vegan baking (2014).

 

vegan bakboeken
vegan bakboeken

 

Ik vind het nu nog te vroeg om al zinnige uitspraken te doen over de inhoud van de kookboeken. Ik heb er wel al wat zitten in bladeren, en dit weekend wordt er zeker iets gebakken uit één van de nieuwe bakboeken. Maar om een bespreking te geven wil ik toch op zijn minst enkele recepten klaargemaakt hebben uit een kookboek.
Daar gaan we deze winter zeker werk van maken 😉 Stay tuned!

 

Geef een reactie