koppel wil vegan meisje hotdog doen eten

A meat-eating couple pressures a vegan girl to eat a hot dog.

Een heel interessant filmpje van ABC (Vegan Under attack).
Moeder en dochter zijn vegan en bestellen eten in een restaurant. Moeder gaat even naar het toilet.
Het koppel aan de tafel naast hen, wil ondertussen het meisje een hotdog doen eten: “I bet you would love a hotdog!” Eerder hadden ze al opgemerkt: ” she’s not getting any protein”, “she’s eating rabbit food!” “she has to get some nutrition!”

Interessant om te zien hoe de omstaanders daarop reageren!

 

 

Het zou ook interessant zijn om het omgekeerd eens als experiment te nemen. Moeder en dochter zijn vleeseters, omringd door vegetariërs… Moeder gaat naar toilet. Koppel ernaast wil het meisje overtuigen om vegan te eten. Zouden de andere veg’s in het restaurant dan ook op dezelfde manier tussenkomen?
EDIT: heb een concreet voorbeeld hiervan toegevoegd – zie de reacties

6 Antwoorden aan “koppel wil vegan meisje hotdog doen eten”

  1. Om de omgekeerde situatie concreet te maken: stel dat het koppel ernaast dat meisje wil overtuigen om een vegan wrap te eten, of om te proeven van een chilli sin carne, of ze bestellen terwijl de moeder weg is een notdog, en willen dat meisje overtuigen om dat te eten en om geen vlees meer te eten. Met de argumenten: vegan eten is veel gezonder, en alle andere argumenten die we wel kennen.
    Zouden alle andere vegs in het restaurant dan ook dezelfde reactie hebben als in dit filmpje (laat haar! het is de moeder haar keuze om haar dochter vlees te geven), of zouden ze de andere kant opkijken?

    1. Hallo Ine, bedankt om ons daarop te wijzen! Het filmpje is blijkbaar van youtube verwijderd. Heb het nog op een andere plaats gevonden en de link aangepast!

Geef een reactie