Ons bezoek aan Biolicious 2015, Gent

Op zondag 26 april ging in Gent de beurs Biolicious door. Op de website van Biolicious staat de beurs aangekondigd als een wereld vol bio-, eco-, natuurlijke, duurzame en groene producten! Ik denk dat dit de tweede editie was van Biolicious.  Eind 2012 jaar was er er een gelijkaardige beurs in het ICC, namelijk Veggielicious, en toen was de focus – zoals de naam al aangeeft – vegetarisch (ons verslag van Veggielicious in 2012 kan je hier lezen).

Biolicious
Biolicious

Dat maakt al direct wel een verschil duidelijk: de beurs is helemaal niet veganistisch, en dat is toch wel de bril waardoor wij de beurs bezochten. Bij het binnenkomen viel ons ook op dat er toch wel veel minder volk was dan op Veggielicious twee jaar geleden (toen moest je soms drummen om een stand te kunnen bekijken). Nu was er ruimte zat, maar naar ons aanvoelen jammer genoeg ook minder exposanten.  Doorheen de dag gingen in aparte zalen boven ook lezingen door (bv. over rawfood of eetbare (on)kruiden) en was er een parcours om met elektrische fietsen te rijden.  Buiten was er ook een podium met livemuziek.

Enkele stands die ik er hier wil uitlichten:

Rawfood vegan ijs geproefd van Lily’s & Hanna’s. Yummie! I want! 🙂 Dit zou te koop zijn bij Bioplanet, dus volgende keer doe ik zeker een koelzak mee om dit te kunnen kopen!

xxx
Lily’s & Hanna’s rawfood ijs
‘Lily & Hanna's rawfood ijs
‘Lily’s & Hanna’s rawfood ijs

Een nieuw product ontdekt dat in het weekend van Biolicious gelanceerd werd: kokosyoghurt van He-be. Heel leuk om nu een plantaardig alternatief voor yoghurt te hebben, dat eens niet op basis van soja is (geen gluten, geen soja, geen lactose, geen suiker).

De stand van He-be, met de kokosyoghurt
De stand van He-be, met de kokosyoghurt
Coco-yogu
Coco-yogu

Allemaal vegan producten bij Lifefood (bars, chips, …). Enkele vegan bars gekocht.

Lifefood
Lifefood

Vers  & Veggie heeft ook vegan broodbeleg, dus daar hebben we ook geproefd (al kenden we hun producten wel al van in de natuurvoedingswinkel!). Ook even nagevraagd of de crackers waarop de spreads lagen ook wel vegan waren (jawel). Blijkbaar waren we de eersten die dat vroegen en hadden ze daar nog niet bij stilgestaan, iets wat we wel al vaker meegemaakt hebben bij proeverijen.

vers & Veggie
Vers & Veggie

We gingen even goeiedag zeggen aan blogster Sofie van Fiekefatjerietjes, die er met lekkere vegan muffins en koekjes stond. Natuurlijk geproefd en lekker bevonden 🙂

koekjes van Sofie - Fiekefatjerietjes
koekjes van Sofie – Fiekefatjerietjes

En ook nog even goeiedag gezegd aan Kevin van Foodstorms, die er een kookworkshop gegeven heeft. En geproefd van zijn heerlijke creaties natuurlijk:

vegan gerechtjes van Foodstorms
vegan gerechtjes van Foodstorms

Ook aan de stand van Fairwine vegan hapjes en vegan wijnen:

Fairwine & Finefood
Fairwine & Finefood

Wij kwamen thuis met:

  • soep en ricedrinks van Lima, zat in de goodiebag
  • melkdrinks van Provamel – gekregen bij de stand van EVA (Provamel is het biologische merk van Alpro – zie mijn blog over bezoek aan de fabriek van Alpro)
  • een drinkbus, gekocht bij 123zuiverwater (ik denk dat deze rond de 20 euro was)
  • 4 kookboekjes Vegan gerechten, gekocht voor 4,95 elk (heel leuke cadeautjes!) en Kookboek Vegan, 24,95€, gekocht bij Booksetcetera
  • enkele vegan bars van Lifefood
  • potjes kokosyoghurt- cocoyogu, van He-Be
  • bodylotion van Nat’aura (geen vegan logo, maar gevraagd en werd bevestigd dat hun producten niet getest zijn op dieren en geen dierlijke ingrediënten bevatten).

 

gekocht en gekregen op Biolicious 2015
gekocht en gekregen op Biolicious 2015

Indien je op zondag zelf nog besliste om naar Biolicious te gaan betaalde je 15 euro aan de deur. Bij registratie vooraf was de prijs van een ticket 10 euro (of soms 8 euro met een reductiecode). Al bij toch wel een hoog bedrag, voor een ietwat kleinere beurs.
Ter vergelijking. Er waren dat weekend nog twee andere beurzen in Gent in Flanders Expo (ook veel groter en met veel meer exposanten dan Biolicious in ICC).  Op de Hunting Expo betaalde je 10 euro aan de deur, en op de REVA beurs betaalde je 5 euro op de dag zelf (gratis bij registratie vooraf). Wellicht zal de prijs van het toegangsticket enkel de al meer ‘overtuigden’ naar de beurs hebben kunnen lokken, best wel jammer.

Ook nog dit: wij vonden het natuurlijk jammer dat het geen volledig veganistische beurs was en dat bv. bij de catering broodjes met vlees verkocht werden. Er was ook een vegetarisch broodje, maar toen ik navroeg of dat broodje  veganistisch was, wist men het eigenlijk niet zo goed (ze konden wel wat items eruit laten, maar van het brood zelf hadden ze geen clue of het vegan was of niet – ‘bestaat dat dan?‘).
Misschien een tip om daar bij een volgende editie toch aandacht aan te besteden Biolicious?

catering @Biolicious - geen vegan aanbod?
catering @Biolicious – vegan aanbod?

Hier nog enkele sfeerbeelden van Biolicious 2015:

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

 

Geef een reactie