9 Antwoorden aan “Op bezoek bij Alpro, Wevelgem”

  1. Wat vreselijk van die okara! In feite steun je dan de varkensindustrie als je tofu koopt?? En okara is wel geschikt voor menselijke consumptie, ik heb zelf al meerdere keren tofu gemaakt en van de daaruit voorkomende okara burgers, brood, muesli, gebak, … Okara betekent zoiets als “het edele overblijfsel” in het Japans. Ze noemen het daar “edel”, net omdat het nog zoveel eiwitten en andere waardevolle stoffen bevat en omdat je er nog allerlei lekkers mee kan maken.
    Bovendien vind ik de d3 kwestie bij Alpro ook wat schimmig. Een bevriende die-hard veganist die ik ken heeft dat Alpro proberen uitzoeken hoe het nu juist zat met de aan hun plantaardige boter toegevoegde d3. Uiteindelijk hebben ze hem verteld dat het bij hun d3 niet om visolie, maar wel om lanoline (dat is schapenwolvet, en dus niet 100 procent plantaardig) ging…

    1. Okara is inderdaad wel geschikt voor menselijke consumptie, maar bij de grootschalige productie van tofu en soya drinks wordt de resterende okara meestal gebruikt voor veevoeder. Zie ook de link naar het wiki-artikel over okara (link in de blog).

  2. Ik gebruik altijd alpro soya cuisine in de koffie. Ook heb ik laatst een pak alpro soya specially formulated for use in coffee kunnen kopen in de Hilal. Ik heb dat nog nooit ergens anders te koop gezien en vind dat alpro dat eens in een kleine verpakking zoals de alpro soya cuisine zou moeten gaan verkopen.

  3. Ik val ook over het feit dat de okara naar de vleesverwerkende industrie gaat. Ik vind het verbazingwekkend dat de schrijver van het stuk die, neem ik aan, een veganist is daar zo makkelijk aan voorbij gaat. Wellicht krijgen ze daarom geen veganistisch keurmerk? Omdat het onderdeel is van de vleesverwerkende industrie? Ik ga in ieder geval op zoek naar een andere leverancier.

Geef een reactie